a comprehensive review of the versatile dehydration processes

PUBLISHED May 10th, 2023

DOI10.5772/intechopen.100793

ISBN978-1-83768-141-9

PRINT ISBN978-1-83768-140-2

EBOOK (PDF) ISBN978-1-83768-142-6

COPYRIGHT YEAR 2023

jelena_d_jovanovic.png

ACADEMIC EDITOR

Jelena D. Jovanović

University of Belgrade, Serbia

 

Ова књига пружа свеобухватан преглед техника дехидрације. Садржи шест поглавља која говоре о различитим методама дехидрације хране. Неки од ових процеса укључују напредне методе сушења које користе микроталасне пећнице, инфрацрвено зрачење и радио фреквенцију, као и технике као што су врући ваздух, вакуум, флуидизовани слој и сушење замрзавањем. Поглавља истражују предности и недостатке различитих процеса, укључујући хибридне технике које повећавају ефикасност сушења и побољшавају квалитет сушених производа. Друге теме које се истражују укључују кинетику дехидрације хидрогела и процесе пре третмана као што су они који користе ултразвук.

Прочитајте више: https://www.intechopen.com/books/11563